Solliciteren voor een job in het iCLB

Aan de slag bij het Interstedelijk Centrum voor leerlingenbegeleiding (iCLB)?

Wil je graag werken bij het iCLB dan vind je hier informatie rond tewerkstelling en sollicitatie?

Wie kan in aanmerking komen voor een job binnen het iCLB?

Maatschappelijk assistenten, psychologen of assistenten in de psychologie, verpleegkundigen, artsen, administratief medewerkers, pedagogen, directeur en coördinatoren, …

Hoe kan je solliciteren voor een job binnen het iCLB?

Het Onderwijs – Stad Gent legt voor al haar functies een werfreserve aan. Wij doen beroep op deze werfreserve.

Wanneer er een vacature is in het iCLB, vindt er een selectie plaats van de kandidaten die zich ingeschreven hebben in de werfreserve. Deze selectie gebeurt op: diploma, ervaring, voorkeurfunctie, registratienummer.

U wordt dan op basis van deze selectie (CV) uitgenodigd op een selectiegesprek.

Aan de hand van dit selectiegesprek met de directeur van het iCLB, de teamcoach iCLB en de arbeidspsycholoog wordt de juiste persoon gekozen.

Wanneer?

Inschrijven in de werfreserve kan op om het even welk tijdstip van het kalenderjaar. Uw kandidatuur is dan geldig voor het lopende en het volgende schooljaar. U kan verlengen voor de duur van één schooljaar met behoud van uw registratienummer. Een aantal maanden voor het verstrijken van de geldigheidsdatum van uw registratienummer zal de Dienst Administratie Onderwijs Selectie en Aanwervingen u hiervan op de hoogte brengen.

Hoe?

Het Onderwijs – Stad Gent maakt gebruik van Jobline, een online sollicitatiesysteem. Via Jobline kan u zich inschrijven in de werfreserve, maar daarna kan u ook uw gegevens verder beheren. U maakt eveneens een kopie van uw diploma(’s) over aan de Dienst Administratie Onderwijs Selectie en Aanwervingen (voor laatstejaarsstudenten: attest van de gevolgde studies).

Van zodra de Dienst Administratie Onderwijs Selectie en Aanwervingen over alle gevraagde gegevens beschikt, registreert ze de sollicitatie in het sollicitantenbestand en zal u een volgnummer ontvangen dat de volgorde van oproeping voor een selectiegesprek zal bepalen.

Raadpleeg Jobline. U komt terecht in het E-loket van de website van de stad Gent. Als nieuwe gebruiker moet u zich eerst ‘registreren’. Indien u reeds geregistreerd bent op het E-loket, kan u verder gaan via ‘aanmelden’. Van zodra u geregistreerd of aangemeld bent, komt u terecht in Jobline.

 

Heb je vragen?

Interstedelijk centrum voor leerlingenbegeleiding Dorine Neirynck 09 323 53 89

Vacatures

Beste sollicitant

Het Interstedelijk centrum voor Leerlingenbegeleiding is op zoek naar een maatschappelijk werker om het team secundair onderwijs te vervoegen.

Samen met een multidisciplinaire team sta je in voor de begeleiding van leerlingen, ouders, scholen.

Je staat in voor het onthaal van vragen op diverse domeinen, voor het actief bevragen van leerlingen, ouders, het zorgteam van de scholen en eventueel externe partners om een zo duidelijk mogelijk zicht te krijgen op de concrete vraag. Je informeert op een duidelijke en begrijpelijke manier de leerling en ouders en geeft, indien aangewezen, een passend handelingsgericht advies. Je versterkt het zorgteam van de school door consultatieve begeleidingen in te zetten.

 Profiel

Je beschikt over het diploma maatschappelijk assistent (bachelor).

Je bent bekend met het onderwijs- en welzijnslandschap en gaat cultuursensitief te werk.

Je werkt vanuit een inclusieve en cultuursensitieve houding.

Kennis van het decreet leerlingenbegeleiding en het decreet rechtpositie van de minderjarigen in de jeugdhulpverlening is aangewezen. Je kan zelfstandig en in multidisciplinair teamverband werken en beschikt over goede communicatievaardigheden en een empathische houding  Je neemt initiatief, bent stressbestendig en bent bereid tot zelfreflectie. Je hebt een diplomatische houding.

Relevante CLB ervaring is een meerwaarde.

 

Wij bieden je:

- Een tijdelijk niet vacante opdracht van 36u tem 28/2/22

- Werken in de non-profit sector  - Verloning volgens het wettelijk barema

 

Plaats tewerkstelling:

Jubileumlaan 215

9000 Gent

 

Heb je interesse? Stuur dan per kerende je CV en motivatie naar dorine.neirynck@stad.gent

Er zal een CV screening gebeuren. We nemen dan contact met je op.