Pleeggezinnen gezocht voor Oekraïense kinderen op de vlucht

Door de oorlog zijn veel Oekraïners op de vlucht. Daar zijn ook niet-begeleide minderjarigen bij. Voor hen zou pleegzorg een tijdelijke oplossing kunnen zijn. Pleegzorg Oost-Vlaanderen staat in onze provincie in voor hun opvang. Daarvoor zijn we dringend op zoek naar nieuwe kandidaat-pleeggezinnen. Wil jij je kandidaat stellen, dan mag je je gegevens hier achterlaten. Als er in jouw buurt een nood is, nemen we contact met je op.

Misschien lukt het niet om op korte termijn iemand bij je thuis op te vangen? Weet dat Pleegzorg steeds op zoek is naar nieuwe pleeggezinnen. Of je nu getrouwd, single of een nieuw samengesteld gezin, een fulltime of parttime job. Iedereen met een hart voor kwetsbare kinderen of volwassenen en respect voor ouders die het moeilijk hebben, kan zich opgeven als kandidaat-pleeggezin of gastgezin. Je volgt een voorbereidingstraject en gaat op zoek naar de vorm van pleegzorg die het beste past bij jouw gezin. Meer info op www.pleegzorg.be.