Welke rol neemt het CLB in de preventie van corona besmettingen op school?

Het CLB brengt de contacten van de positief geteste leerling of schoolpersoneel binnen de school en internaten in kaart. Het CLB doet dit in samenspraak met de school of het internaat waar een positief geteste persoon schoolloopt of werkt. De contacten worden ingedeeld in:

  • laag risico contacten
  • hoog risico contacten

De school of het internaat stemmen met het CLB de nodige maatregelen af.

De school of het internaat stemmen met de het CLB de communicatie naar de leerlingen en ouders af.

De hoog risico contacten worden door het CLB opgebeld. Ze worden geïnformeerd over de maatregelen die ze moeten nemen om de verspreiding van corona binnen en buiten de school of internaat te vermijden.

Meer info over corona

Infobronnen voor ouders/leerlingen

Infobronnen voor scholen