Waar vind ik adressen en informatie over scholen en studierichtingen?

Informatie over scholen en opleidingen vind je ondermeer op de zoekrobot van het departement onderwijs.
De Stap ontwikkelt jaarlijks geüpdate informatieve brochures over het regionale onderwijslandschap. De brochure De grote stap. Secundair onderwijs in de regio Gent toont de structuur van het secundair onderwijs en bundelt gedetailleerde informatie over de Gentse scholen: het voltijds, deeltijds en buitengewoon onderwijs. De Stap heeft een vlot toegankelijke website, www.destapgent.be, met de adressenbank.
Informatie over secundair onderwijs vind je in de brochure Wat na het secundair onderwijs, uitgegeven door het departement Onderwijs. In de brochure vind je een overzicht van de studiemogelijkheden in het hoger onderwijs (opleidingen, adressen van hogescholen en universiteiten) en informatie of tips die je kunnen helpen bij het studiekeuzeproces. De brochure is ook online beschikbaar:
http://onderwijs.vlaanderen.be/leerlingen/sid-in-leerlingen/je-voorbereiding-op-de-sid-in/brochure-wat-na-het-secundair-onderwijs
Je bent op zoek naar een studierichting. Een richting die goed bij je past en die je alle kansen geeft voor je toekomst. Onderwijskiezer.be helpt je in die zoektocht. Onderwijskiezer.be is bedoeld voor leerlingen, ouders, leerkrachten, clb-medewerkers, ... kortom voor iedereen die op zoek is naar objectieve, onafhankelijke en kwaliteitsvolle informatie over het gehele onderwijslandschap. Als je vragen hebt, kan je die stellen via deze website; uiteraard kan je ook steeds terecht bij het CLB.